Som milovaná niekym, nenávidená mnohými ale chcená                                                  mnohými....

Nápoje

19. července 2010 v 19:53 | Kristína Kupecová

Osviežujúci pomarančový nápoj

Osviežujúci pomarančový nápoj
čas prípravydo 15 min

Ingrediencie

  • 1 citrón
  • 1 pomaranč
  • 40 g práškového cukru
  • 4 dl minerálky

Postup

Pomaranč a citrón ošúpeme, odkôstkujeme a vložíme do mixéra. Pridáme cukor a 2 dcl minerálky. Poriadne rozmixujeme, následne precedíme a dolejem zvyšnú minerálku. Podávame s ľadom.


Vynikajúce diétne kakao

Vynikajúce diétne kakao
čas prípravydo 15 min

Ingrediencie

  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžice nesladeného kakaového prášku
  • 3 poháre odtučneného mlieka
  • pol lyžičky vanilky

Postup

Zmiešajte kakao a cukor, pomaly prilejte mlieko v dôkladne rozmiešajte. Pomaly začnite ohrievať na ohni, kakao však nevarte. Následnej pridajte vanilku a poriadne zamiešajte.


Sekt s jahodami

Sekt s jahodami
čas prípravydo 15 min

Ingrediencie

  • 15 jahôd
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 ČL pomarančového likéru
  • ružové šampanské (sekt)

Postup

Jahody umyjeme, pokrájame na polovice a rozdelíme do dvoch sektových pohárov. V pohári ich posypeme vanilkovým cukrom a zalejeme pomarančovým likérom. Poháre po vrch naplníme sektom.


Osviežujúci ľadový čaj

Osviežujúci ľadový čaj
čas prípravydo 15 min

Ingrediencie

  • sypaný čierny čaj
  • med
  • pomarančová kôra
  • mäta

Postup

Z čaju pripravíme silný pollitrový nálev, ktorý necháme s pomarančovou kôrou lúhovať dve minúty. Precedíme, osladíme medom a necháme vychladnúť. Poháre naplníme ľadom a lístkami mäty a dolejeme čajom.


Lahodná griotková káva

Lahodná griotková káva
čas prípravydo 15 min

Ingrediencie

  • 1 dl mlieka
  • 1 dl kávy a 0,4 dl griotky.

Postup

Uvaríme silnú kávu, na miernom plameni zohrejeme mlieko. Do pohára vlejeme griotku, potom teplé mlieko a na záver prilejeme horúcu kávu.

Ľadová káva

Ľadová káva
čas prípravydo 15 min

Ingrediencie

  • 1 vrchovatá PL melty (kávovinová zmes)
  • voda
  • šľahačka
  • cukor
  • mletá škorica

Postup

Meltu zalejeme vriacou vodou, najlepšie večer. Ráno vycedíme do vysokých pohárov, osladíme, ušľaháme šľahačku a nastriekame na kávu. Cez vidličku posypeme škoricou. Podávame so slamkou a lyžičkou.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama